Ingrediente:
Blat:
oua – 3 buc.
zahar – 90 g
sare – 1 praf
faina – 90 g
praf de copt – 2 linguri
gem de capsuni – 8 linguri
Crema:
mascarpone – 500 g
smantana pentru frisca – 250 ml
coaja de lamaie – 1 lingurita
zahar vanilat – 8 g
zahar pudra – 60 g
gelatina – 7 foi
capsuni – 500 g
Glazura:
apa – 380 ml
gelatina – 18 g
zahar – 1 lingura
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, bateti ouale cu un praf de sare si zahar timp de 8-10 minute.
Dupa ce obtineti un lichid mai gros, amestecati faina amestecata cu praful de copt.
Sfat: Cerneti ingredientele uscate in amestecul de oua, astfel incat sa nu existe cocoloase in aluat.
Intindem aluatul uniform pe o tava unsa cu unt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12 minute.
Taiati blatul copt in jumatate.
Intindeti jumatate din blat pe tava de copt cu 4 linguri de dulceata de capsuni si pregatiti gelatina.
Intr-un castron batem smantana cu zaharul vanilat.
Intr-un alt bol, bateti mascarpone cu zaharul pudra si coaja de lamaie, apoi amestecati cu frisca.
Puneti gelatina umflata intr-o cratita, pe care o puneti pe foc pana incepe sa se dizolve.
Apoi amestecati cu o lingura de smantana batuta si incalziti amestecul pana cand ingredientele se combina – acest lucru va dura aproximativ 1 minut.
Apoi, in timp ce amestecati constant, turnati lichidul in crema.
Intindeti crema pe blatul uns cu dulceata de capsuni si acoperiti-o cu a doua parte a blatului.
Ungeti suprafata celei de-a doua parti a blatului cu 4 linguri de dulceata de capsuni si decorati-o cu cirese, capsuni, fructe de padure, curatate si taiate in jumatate.
Acum pregatiti glazura amestecand apa, jeleul si zaharul.
Se incalzeste amestecul 1 minut, apoi se lasa sa se raceasca 5 minute si se toarna peste feliile de fructe.
Pofta buna !