Ingrediente:
Blat:
oua – 3 buc.
zahar – 90 g
sare – 1 praf
faina – 90 g
praf de copt – 2 linguri
gem de capsuni – 8 linguri
Crema:
mascarpone – 500 g
smantana pentru frisca – 250 ml
coaja de lamaie – 1 lingurita
zahar vanilat – 8 g
zahar pudra – 60 g
gelatina – 7 foi
capsuni – 500 g
Glazura:
apa – 380 ml
gelatina – 18 g
zahar – 1 lingura
500 g de căpșuni
Dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Începeți prin a pregăti aluatul. Adăugați ouăle, sarea și zahărul într-un castron și bateți cu mixerul timp de 8-10 minute. Într-un castron mic, amestecați făina cu praful de copt și cerneți-o în bolul pentru aluat. Se amestecă cu un tel.
Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapata cu faina, se intinde uniform si se coace 12 minute la temperatura de 180°C.
Lăsați blatul să se răcească și tăiați-l în jumătate.
Se pune jumatate din blat in forma si peste se intinde cu dulceata de capsuni.
Apoi preparați crema. Adăugați smântâna și zahărul vanilat în recipient și bateți cu un mixer. Intr-un castron mare, adauga mascarpone, zahar, coaja de lamaie, smantana si bate frisca.
Înmuiați feliile de gelatină în apă rece, stoarceți-le, puneți-le într-o cratita mică, adăugați o lingură de smântână și topiți-le la foc mic. Apoi adaugam gelatina in crema si amestecam constant.
Intindem uniform crema pe blatul din forma de tort, asezam cealalta jumatate de blat deasupra si intindem dulceata de capsuni. Spălați căpșunile, îndepărtați tulpinile și tăiați-le felii. Întindeți feliile de căpșuni deasupra prăjiturii.
Pentru glazură, combinați într-o cratiță mică apa, jeleul roșu de chec și zahărul. Se aduce la fierbere și apoi se lasă să se răcească. Turnați glazura uniform peste partea de sus a tortului.
Lasam prajitura la frigider minim 4 ore ca sa se intareasca frumos. Apoi poți servi și savura acest minunat tort cu mascarpone si căpșuni, cirese…