Torturi

Prajitura cu cirese si crema de branza – delicioasa, aspectoasa si gata imediat

 

 

Prajitura cu cirese si crema de branza – delicioasa, aspectoasa si gata imediat

 

Ingrediente:

  • 250 gr de ciocolată cu 70% cacao
  • 125 gr de unt de minimum 80% grăsime
  • 100 gr de făină
  • 25 gr de cacao
  • 200 gr de zahăr
  • 5 ouă mari
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 1 praf de sare.

Umplutura de cirese:

  • cirese (proaspete sau congelate) – 500 g
  • zahar – 4 linguri
  • 100 g lapte condensat

Crema: 

  • 400 gr crema de branza sau  mascarpone
  • 2 buc oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 5 picaturi vanilie
  • Frisca lichida 33% grasime – 400 ml
  • Zahar – 100 g
  • Ciocolata – 100 g

Pentru decor:

  • aschii de ciocolata – dupa gust

 

Mod de preparare:

Adaugati intr-un bol 5 oua, un praf de sare,  zahar si bateti cu mixerul pana se obtine un amestec galben pal si pufos.

Cernem faina intr-o farfurie, adaugam pudra de cacao, amidonul de porumb si praful de copt. Se amestecă bine și se adaugă făina în amestecul de ouă.

Turnați aluatul într-o tavă de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.

In acest timp pregatim dulceata de cirese. Turnați cireșele fără sâmburi într-o tigaie și adăugați. zahărul.

Gatiti la foc moderat, amestecand. Turnați dulceața de cireșe într-un bol curat. Îl păstrăm. Cand se raceste adaugam  pesteputin lapte condensat.

Scoatem blatul din cuptor, lasam sa se raceasca putin si taiem in 3 ca sa obtinem 3 blaturi.

Puneți un  blat pe o farfurie mare.

Acum vom prepara crema adaugand crema de branza, zaharul, smantana intr-un bol si batand cu mixerul.

Turnati amestecul intr-o punga de patiserie si aplicati un strat de crema pe primul strat.

Luați o cantitate foarte mică din dulceața de cireșe cu o lingură și adăugați-o deasupra stratului de cremă. Punem si cateva cirese.

Asezati al doilea strat si iarasi un strat de crema, dulceata de cirese si cirese si asezati al treilea strat.

O ungem cu crema si pastram prajitura 4 ore la frigider. Se presara cu ciocolata rasa.

Cel mai delicios tort cu cirese

Sursa