Ingrediente:
- 250 gr de ciocolată cu 70% cacao
- 125 gr de unt de minimum 80% grăsime
- 100 gr de făină
- 25 gr de cacao
- 200 gr de zahăr
- 5 ouă mari
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 1 praf de sare.
Umplutura de cirese:
- cirese (proaspete sau congelate) – 500 g
- zahar – 4 linguri
- 100 g lapte condensat
Crema:
- 400 gr crema de branza sau mascarpone
- 2 buc oua
- 150 gr zahar pudra
- 5 picaturi vanilie
- Frisca lichida 33% grasime – 400 ml
- Zahar – 100 g
- Ciocolata – 100 g
Pentru decor:
- aschii de ciocolata – dupa gust
Mod de preparare:
Adaugati intr-un bol 5 oua, un praf de sare, zahar si bateti cu mixerul pana se obtine un amestec galben pal si pufos.
Cernem faina intr-o farfurie, adaugam pudra de cacao, amidonul de porumb si praful de copt. Se amestecă bine și se adaugă făina în amestecul de ouă.
Turnați aluatul într-o tavă de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.
In acest timp pregatim dulceata de cirese. Turnați cireșele fără sâmburi într-o tigaie și adăugați. zahărul.
Gatiti la foc moderat, amestecand. Turnați dulceața de cireșe într-un bol curat. Îl păstrăm. Cand se raceste adaugam pesteputin lapte condensat.
Scoatem blatul din cuptor, lasam sa se raceasca putin si taiem in 3 ca sa obtinem 3 blaturi.
Puneți un blat pe o farfurie mare.
Acum vom prepara crema adaugand crema de branza, zaharul, smantana intr-un bol si batand cu mixerul.
Turnati amestecul intr-o punga de patiserie si aplicati un strat de crema pe primul strat.
Luați o cantitate foarte mică din dulceața de cireșe cu o lingură și adăugați-o deasupra stratului de cremă. Punem si cateva cirese.
Asezati al doilea strat si iarasi un strat de crema, dulceata de cirese si cirese si asezati al treilea strat.
O ungem cu crema si pastram prajitura 4 ore la frigider. Se presara cu ciocolata rasa.