Pentru a te bucura de aroma răcoritoare a verii, îți propunem să pregătești această prăjitură cu nucă de cocos.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 4 linguri de zahăr
- 4 ouă
- 2 linguri de cacao
- 150 g făină albă
- 1 plic praf de copt
pentru blat cu cocos:
- 4 albușuri
- 4 linguri de zahăr
- 120 g nucă de cocos
- 3 linguri de făină
pentru cremă:
- 150 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 1 pachet budincă vanilie sau 3 linguri de făină
- 300 ml lapte
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
pntru decor:
- ciocolată topită
Mod de preparare:
- Bate albușurile spumă împreună cu zahărul. Amestecă gălbenușurile cu apă, cacaoa și făina amestecată cu praful de copt. Toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Pentru blatul de cocos, bate spuma albușurile împreună cu zahărul, apoi adaugă făina și nucile de cocos. Întinde aluatul de cocos peste cel de cacao. Coace aluatul la 180 de grade Celsius.
pentru cremă:
- Amestecă gălbenușurile cu budinca și zahărul, apoi adaugă laptele și pune amestecul la foc. Amestecă continuu până se îngroașă. Oprește focul și lasă la răcit.
- Bate untul spumă împreună cu zahărul pudră și adaugă-l peste budinca complet răcită.
- Întinde crema peste aluatul răcit și decorează cu ciocolată topită.
Pofta buna!