Ingrediente:
250-450 g biscuiti digestiv sau biscuiti simpli
150 g unt
500 g iaurt de fructe ( poate fi si alb dar important e sa fie cremos )
500 ml de frisca liquida dulce
12 g de foi de gelatina
4 linguri de lapte
fructe pt decorare
tava cu fund detasabil
Mod de preparare:
Intr-o cratita mica punem la topit untul.
Biscuitii ii sfarmam cu mana sau cu mixerul si ii amestecam cu untul topit.
Aluatul format il intindem cu ajutorul unei linguri intr-o tava cu fund detasabil si o lasam la frigider timp de 30 min.
Intr-o farfurie punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Intr-un vas mare punem iaurtul si frisca batuta spuma si amestecam cu grija.
Incalzim cele 4 linguri de lapte si cand laptele este cald adaugam gelatina stoarsa de apa apoi o adaugam in laptele cald.
Adaugam laptele ( nu fierbinte ) peste frisca si iaurt si le amestecam impreuna .
Punem crema formata peste baza de biscuiti, deceoram cu fructe, si lasam totul la rece timp de 2 ore.
Pofta buna!
Sursa : inbucatariecudiana
SursaFoto: Wap Tải Ứng Dụng,