Torturi

Prăjitură cu fructe şi iaurt

 

 

Ingrediente:

250-450 g biscuiti digestiv sau biscuiti simpli
150 g unt
500 g iaurt de fructe ( poate fi si alb dar important e sa fie cremos )
500 ml de frisca liquida dulce
12 g de foi de gelatina
4 linguri de lapte
fructe pt decorare
tava cu fund detasabil

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita mica punem la topit untul.
Biscuitii ii sfarmam cu mana sau cu mixerul si ii amestecam cu untul topit.
Aluatul format il intindem cu ajutorul unei linguri  intr-o tava cu fund detasabil si o lasam  la frigider timp de 30 min.
Intr-o farfurie punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Intr-un vas mare punem iaurtul si frisca batuta spuma si amestecam cu grija.
Incalzim cele 4 linguri de lapte si cand laptele este cald adaugam gelatina stoarsa de apa apoi o adaugam in laptele cald.
Adaugam laptele ( nu fierbinte ) peste frisca si iaurt si le amestecam impreuna .
Punem crema formata peste baza de biscuiti,  deceoram cu fructe, si lasam totul la rece timp de 2 ore.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa : inbucatariecudiana

SursaFoto: Wap Tải Ứng Dụng,