Desert

Prajitura cu glazura de ciocolata

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat
6 albușuri
200 g zahăr pudră
200 g miez de nucă
3 linguri făină
1 plic praf de copt
1 linguriță zeamă de lămâie
1 lingură margarină 

Pentru cremă și glazură
5 linguri zahăr
6 gălbenușuri
250 g margarină
200 g miez de nucă
200 g ciocolată neagră
5 linguri ulei
50 g ciocolată albă

 

Mod de preparare:

1. Bați albușurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul și bați în continuare până se întărește bezeaua. Încorporezi pe rând nuca măcinată, făina și praful de copt stins, amestecând de jos în sus, cu mișcări circulare, verticale.
2. Torni compoziția într-o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm, în prealabil unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc mijlociu, pentru 25 de minute.
3. Topești ciocolata albă la bain-marie, împreună cu uleiul. Când blatul s-a copt, îl ungi cu ciocolata.
4. Caramelizezi zahărul la foc mic, având grijă să nu-l arzi. Adaugi margarina, apoi gălbenușurile și nuca. Omogenizezi rapid și întinzi crema în strat uniform, peste prăjitură. Glazurezi cu fire subțiri de ciocolată neagră, topită la bain-marie. Porționezi prăjitura după ce ai păstrat-o la rece.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Carticica Practica