Prăjitura cu iaurt și mere se prepară foarte ușor, iar gustul ei îi surprinde pe toți. Pur și simplu combinați toate ingredientele cu ajutorul blenderului și coaceți deliciosul desert!
Ingrediente:
-4 mere;
-2 ouă;
-½ pahar de zahăr (+ pentru topping);
-½ pahar de lapte;
-140 g de iaurt natural;
-sucul stors dintr-o jumătate de lămâie;
-3 linguri cu vârf de făină;
-o linguriță de praf de copt;
-unt — după gust (20-30 g).
Noi am copt prăjitura într-o tavă pătrată, cu dimensiunile de 20 x 20 cm.
Mod de preparare:
1.Curățați 3 mere de coajă și cotoare. Tăiați-le în bucățele și puneți-le în vasul de la blender (lăsați al patrulea măr pentru decorarea prăjiturii).
2.Adăugați ouăle, iaurtul, zahărul și laptele. Pasați totul cu blenderul pe parcursul a 2-3 minute, până când veți obține o compoziție omogenă.
3.Transferați-o într-un bol. Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt și sucul de lămâie. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.
4.Ungeți tava cu unt. Turnați aluatul în ea. Răspândiți-l uniform.
5.Curățați al patrulea măr de coajă și cotor. Tăiați-l în feliuțe și răspândiți-l pe suprafața aluatului.
6.Apoi adăugați câteva cubulețe de unt rece și presărați prăjitura cu zahăr.
7.Coaceți prăjitura timp de 40-50 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră! Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.
8.Lăsați prăjitura să se răcească.
9.Apoi porționați-o și serviți-o cu ceai sau cafea!
Pofta buna!