Ingrediente:
300 g pişcoturi de şampanie
Pentru cremă
1 ou
150 g zahăr
coajă rasă de lămâie
200 ml apă
30 g făină
200 g frişcă
50 g ciocolată neagră
3 kiwi
Pentru ornat
2 linguri pudră de cacao
frunze de mentă
Mod de preparare:
Freci oul cu zahărul şi coaja de lămâie rasă până obţii un amestec cremos. Adaugi făina, apa şi fierbi compoziţia la bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă. Laşi crema la răcit. În crema răcită, amesteci ciocolata rasă şi încorporezi frişca, amestecând uşor. Aşezi un rând de pişcoturi într-o formă dreptunghiulară de Jena, adaugi puţină cremă pentru a lega mai bine pişcoturile între ele, apoi un rând de kiwi tăiate cuburi, continui cu alt rând de pişcoturi, cremă şi apoi fructe de kiwi.
La sfârşit, adaugi un strat mai gros de cremă şi ornezi cu pudră de cacao cernută deasupra şi frunze de mentă.Laşi prăjitura cu kiwi şi pişcoturi la rece câteva ore, înainte de a o servi tăiată în bucăţi dreptunghiulare de 7/8 cm.
Pofta buna!
Sursa: prajituri – SunPhoto