Desert

Prajitură cu piersici, care va impresiona prin combinația sa de budincă cremoasă de vanilie și umplutură delicată de frișcă

 

 

Prajitură cu piersici, care va impresiona prin combinația sa de budincă cremoasă de vanilie și umplutură delicată de frișcă

 

Ingrediente:

Bază:

  • 250 g biscuiti cu cacao

Crema:

  • 3/4 cană zahăr
  • 200 g unt
  • 1 kg de brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 200 ml lapte + 2 budinci de vanilie

Umplutura de piersici:

  • 1 conserve de piersici

Jeleu de piersici:

  • 1 pachet jeleu de piersici + 0,5 l apa clocotita

Cremă:

  • 1 pachet jeleu de piersici + 200 ml apă clocotită
  • 500 ml  smântână pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra

Decorare:

  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

1. Baza: In primul rand, pregatiti o tava tapetata cu foaie de copt  de 30 x 25 cm si asezati bine  biscuitii cu cacao unul langa altul.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

2. Cremă: Se pune tot untul într-o cratiță mare și se stropește cu zahăr – se amestecă și se fierbe la foc mic până se topește untul.

Se amestecă apoi brânza de vaci și se adaugă ouăle bătute – se încălzește până când amestecul se omogenizează și la final se toarnă laptele amestecat cu budinca de vanilie.

Amestecați și continuați să gătiți până devine groasă și cremoasă.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

3. După gătit, turnați primul strat de cremă pe baza de biscuiți, întindeți-o și neteziți-o. Asezati apoi din nou fursecurile cu cacao unul langa altul si turnati peste ele un al doilea strat de crema, pe care il intindeti si voi si neteziti.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

4. Umplutura de piersici : Puneti piersicile taiate cubulete din conserva pe al doilea strat de crema si lasati deoparte putin.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

5. Jeleu de piersici: Turnați jeleul de piersici într-un recipient cu apă clocotită, amestecați și lăsați să se răcească.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

După ce s-a răcit, turnați jeleul de piersici peste piersici și puneți la frigider să se întărească.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

6. Turnați al doilea jeleu de piersici într-un alt recipient cu apă clocotită, amestecați și lăsați să se răcească.

7. Frisca: Se toarna frisca pentru frisca in vasul robotului de bucatarie si se presara zahar pudra – se bate si se adauga treptat gelatina dizolvata, racita, in timp ce se mixeaza.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

8. Întinde crema rezultată, netezește-o frumos și pune-o la frigider să se întărească, de preferință peste noapte.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

9. La final, scoatem hartia de copt, taiem cubulete si decoram cu frunze de menta.

Cheesecake delicios cu piersici, cu fursecuri, budincă și o cremă moale

Serviți delicios cheesecake cu piersici cu fursecuri, budincă și o cremă moale cu dragoste, gust deosebit și grație.

 

Poftă bună!

 

 Sursă