Desert

Prajitura cu piersici, frisca, branza de vaci si mac- O reteta incredibila, sigur o adora toti ai casei

 

 

Prajitura cu piersici, branza de vaci si mac- Combinatia aromelor este incredibila

Ingrediente:

Pentru blat:

  • (blat cu diamtrul de 24 cm)
  • 3 ouă
  • 120g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 4 linguri lapte
  • 100g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 25g amidon
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 100g semințe de mac

Pentru cremă:

  • 450ml frișcă lichidă
  • 4 linguri zahăr pudra
  • 100ml lichior de ouă
  • 14g gelatină praf
  • 1 conservă mică compot mandarine

Pentru decor:

  • 150g marțipan
  • 2 linguri gem caise
  • 250ml frișcă lichidă
  • 1/3 fructe din compotul de mandarine de mai sus
  • semințe de mac

 

Mod de preparare:

Un desert senzațional pentru zile speciale este acest tort cu mac pufos și cremă de frișcă aromată cu lichior de ouă. Semințele de mac ocupă centrul atenției în această rețetă, oferind un gust inedit fiecărei mușcături. Tortul este învelit într-un strat de marțipan care se îmbină perfect cu gustul ușor acrișor al mandarinelor.

Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi, acest tort cu mac și cremă de frișcă este desertul perfect. Are tot ce poți să-ți dorești de la o prăjitură. Află în continuare cum îl poți prepara pentru a te bucura de unul dintre torturile speciale de sărbătoare.

Pasul 1

Pentru a pregăti blatul acestui tort cu mac, începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Se mixează gălbenușurile cu 80 g zahăr, zahăr vanilat și 4 linguri lapte până devin ca o cremă.

Pasul 2

Încorporează făina în compoziție, pe care ai amestecat-o inițial cu praf de copt și mac.

Pasul 3

Bate albușurile cu restul de zahăr până devin o spumă tare. Jumătate din cantitatea de albușuri bătute spumă se folosește pentru a fluidiza compoziția aluatului, apoi cealaltă jumătate se încorporează amestecând ușor de jos în sus. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată pe fund cu hârtie de copt, iar pereții cu ulei și făină.

Pasul 4

Coace blatul de tort cu mac în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35 minute (până trece testul cu scobitoarea). Scoate-l apoi din tavă și lasă-l pe un grătar să se răcească.

Pasul 5

Cât timp se răcește blatul, pregătește crema. Bate frișca împreună cu zahărul pudră până devine tare, apoi adaugă lichiorul de ouă și amestecă până se omogenizează. În acest moment taie blatul astfel încât să obții 3 blaturi de înălțime relativ egală. Pune primul blat pe platou, apoi tăie 2/3 din fructele din compot în cuburi mici.

Pasul 6

Dizolvă gelatina în 50 ml frișcă lichidă și 1 lingură din compoziția de mai sus. Se topește la baine-marie, adăugă în acest timp încă o lingură din frișcă cu lichior, apoi toarnă peste cantitatea de cremă și amestecă foarte viguros. Întinde rapid crema peste primul blat, presară jumătate din mandarinele tăiate cuburi.

Pune al doilea blat de tort cu mac și procedează la fel, apoi crema și fructele și acoperă cu ultimul blat.

Pasul 7

Pentru decorul tortului cu mac, pregătește din marțipan o foaie cu diametrul de 24 cm. Unge blatul superior cu gem și punem foaia de marțipan (se va lipi ușor). Bate frișca împreună cu zahăr pudră până devine tare, apoi realizăm decorul tortului după inspirație, folosind restul de mandarine și semințe de mac.

Pofta buna!

 

 Sursa