Mod de preparare:
Foile:
250 gr făină,
50 gr margarină,
o linguriţă de bicarbonat stins cu 1-2 linguri de lapte,
un ou întreg,
2 linguri de zahăr praf,
o lingură de cacao.
Toate se frământă, se face o cocă care se lasă să stea jumătate de ora, după care se coc 2 foi pe dosul tăvii, se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face umflaturi.
Crema:
600 ml lapte,
4 linguri făină potrivit de pline,
200 gr zahăr praf, un zahăr vanilat.
Se pune la fiert. Când este rece se adaugă 300 gr unt şi se amestecă.
Sirop:
150 gr de rom, 100 gr zahar, o cana de apa.
Cum le aşezăm:
Pe una din foi se pune jumătate din cremă, pişcoturile stropite cu sirop, peste care se pune restul de cremă şi deasupra a doua foaie. Deasupra se ornează cu glazură de ciocolată.
Pofta buna!
Sursa: feroviarii