Ingrediente:
3 oua,
1 cana zahar (160 g),
3/4 cana ulei de gatit (150 ml),
1 cana suc de portocale (200 ml),
1 lingurita coaja de portocala rasa,
2,5 cani faina (250 g),
1 lingura praf de copt (14 g).
SIROP:
1,5 cani suc de portocale (300 ml),
4 linguri zahar (50 g).
Kuglof 23×8 cm cu un inel la mijloc
Mod de preparare:
Apoi incepeti sa adaugati treptat faina, amestecand continuu pana obtineti un amestec omogen, omogen, fara cocoloase.
Praful de copt se adauga intotdeauna la sfarsit pentru a nu-si pierde din proprietati prematur.
După ce ai amestecat praful de copt, turnăm amestecul rezultat într-o formă de copt, în prealabil bine unsă cu unt.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 (sau 180 de grade, in functie de cuptor) si se coace aproximativ o jumatate de ora.
Intre timp pregatim siropul: adaugam 4 linguri de zahar la 300 ml suc de portocale si amestecam pana se dizolva bine zaharul.
Pentru a vă asigura că este complet dizolvat, puneți siropul la microunde timp de 2 minute sau încălziți-l la foc foarte mic. Pune-l deoparte să se răcească.
Verifica prajitura copta cu un bat subtire, daca iese uscata inseamna ca este bine copta. Intepa-l in mai multe locuri pentru a putea absorbi bine siropul. Turnați siropul răcit peste prăjitura caldă și lăsați-l la macerat timp de 20 de minute.
După ce timpul a trecut, puteți răsturna kuglof-ul folosind o farfurie (și din nou cu o altă placă pentru a-l readuce în poziția inițială).
Il poti decora cu orice topping iti place, dar nu este necesar. Tortul este delicios.
Pofta buna!