Checuri

Prajitura cu portocale este incredibil de delicioasa si suculenta. Simplu de preparat: trebuie să o coaci, apoi să turnați peste siropul de portocale – cel mai exotic desert

 

 

Prajitura cu portocale este incredibil de delicioasa si suculenta. Simplu de preparat: trebuie să o coaci, apoi să turnați peste siropul de portocale – cel mai exotic desert

 

Ingrediente:

3 oua,
1 cana zahar (160 g),
3/4 cana ulei de gatit (150 ml),
1 cana suc de portocale (200 ml),
1 lingurita coaja de portocala rasa,
2,5 cani faina (250 g),
1 lingura praf de copt (14 g).

SIROP:
1,5 cani suc de portocale (300 ml),
4 linguri zahar (50 g).
Kuglof 23×8 cm cu un inel la mijloc

 

Mod de preparare:

 Intr-un castron adanc, bateti ouale impreuna cu zaharul pana incepe sa se dizolve.
Apoi adăugați toate ingredientele rămase, cu excepția făinii, și bateți din nou cu un tel până când amestecul este omogen.

Apoi incepeti sa adaugati treptat faina, amestecand continuu pana obtineti un amestec omogen, omogen, fara cocoloase.

Praful de copt se adauga intotdeauna la sfarsit pentru a nu-si pierde din proprietati prematur.

După ce ai amestecat praful de copt, turnăm amestecul rezultat într-o formă de copt, în prealabil bine unsă cu unt.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 (sau 180 de grade, in functie de cuptor) si se coace aproximativ o jumatate de ora.

Intre timp pregatim siropul: adaugam 4 linguri de zahar la 300 ml suc de portocale si amestecam pana se dizolva bine zaharul.

Pentru a vă asigura că este complet dizolvat, puneți siropul la microunde timp de 2 minute sau încălziți-l la foc foarte mic. Pune-l deoparte să se răcească.

Verifica prajitura copta cu un bat subtire, daca iese uscata inseamna ca este bine copta. Intepa-l in mai multe locuri pentru a putea absorbi bine siropul. Turnați siropul răcit peste prăjitura caldă și lăsați-l la macerat timp de 20 de minute.

După ce timpul a trecut, puteți răsturna kuglof-ul folosind o farfurie (și din nou cu o altă placă pentru a-l readuce în poziția inițială).

Il poti decora cu orice topping iti place, dar nu este necesar. Tortul este delicios.

 

Pofta buna!

 

 Sursa