Vă oferim o rețetă ușoară de prăjitură, care este incredibil de gustoasă și o să vă încânte prin calitățile sale gustative. Prăjitura se prepară foarte ușor din blat sfărâmicios pe bază de brânză și umplutură suculentă de fructe de pădure și smântână. Prăjitura este absolut delicioasă, foarte gingașă, extrem de aromată și cu gust desăvârșit. Savurați-o cu un ceai fierbinte!
Ingrediente:
PENTRU ALUAT
-200 g de făină
-150 g de brânză de vaci de 2 %
-5 linguri de ulei rafinat
-5 linguri de lapte
-1.5 lingurițe de praf de copt
PENTRU SOS
-300 g de smântână de 15 %
-150 g de brânză de 5 %
-125 g de zahăr
-3 ouă
-20 g de făină
PENTRU UMPLUTURĂ
-200 g de fructe de pădure proaspete sau congelate
Mod de preparare:
1. Aluatul. Cerneți făina într-un bol și adăugați brânza de vaci. Adăugați uleiul, praful de copt și laptele. Amestecați ingredientele cu o lingură, apoi frământați aluatul cu mâinile. Ca rezultat, trebuie să obțineți un aluat moale, care să nu se lipească de mâini.
2. Tapetați fundul unei forme cu hârtie de copt.
3. Întindeți aluatul obținut într-un cerc, acesta trebuie să fie mai mare decât diametrul formei. Mutați aluatul în formă, formând bordurile.
4. Sosul. Bateți ouăle într-un bol, presărați zahărul și bateți cu mixerul. Masa trebuie să crească în volum.
5. Apoi adăugați brânza, smântâna și făina. Amestecați bine și turnați sosul obținut deasupra blatului.
6. Scoateți vișinele congelate și așezați-le deasupra sosului, presându-le ușor (nu trebuie să le decongelați în prealabil).
7. Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-50 de minute.
8. Opriți cuptorul și lăsați prăjitura să se răcească complet. Nu trebuie să deschideți ușa cuptorului.
9. Apoi scoateți prăjitura din cuptor și dați-o la frigider, ca să se prindă umplutura.
10. Presărați prăjitura cu zahăr pudră sau decorați-o cu fructe de pădure și frunze de mentă.
Poftă bună!