Bucataria romaneasca nu are o istorie indelungata in prepararea dulciurilor dar cu timpul ea a fost invadata de tot felul de retete.
Printre ele se numara si prajitura cu smantana si gem de caise pe care foarte usor o putem prepara in bucataria noastra pentru familie. Este delicioasa , nu este scumpa si se prepara repede. Asa ca, mai jos am sa va scriu reteta pas cu pas.
Ingrediente:
9 linguri de ulei
9 linguri de zahar brun
9 linguri de smantana
o jumatate de lamaie
o jumatate de lingurita de amoniac
400 g de faina
250 g de gem de caise
zahar vanilat
sare
Mod de preparare:
Intr-un bol punem smantana si o mixam bine dupa care adaugam uleiul treptat mixand in continuare. Adaugam zaharul treptat si amestecam pana ce acesta se topeste .
Punem in amoniac putina zeama de lamaie si il amestecam pana se topeste si il adaugam peste compozitie impreuna cu un praf de sare si coaja rasa de la jumatate de lamaie. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa. Cernem faina si o adaugam in ploaie . Framantam bine un aluat potrivit pe care il impartim in doua parti egale.
Presaram faina pe o plansera si intindem foile de marimea unei tavi de aragaz. Punem hartie de copt pe fundul tavii fara sa o ungem si asezam prima foaie peste care punem gemul de caise amestecat cu coaja de lamaie rasa iar deasupra punem cea de a doua foaie.
Incalzim cuptorul si punem tava in el . Prajitura se coace la foc mare . Dupa ce s-a copt o lasam in tava sa se raceasca si o taiem in diferite forme geometrice si o pudram cu zahar vanilat sau toping de ciocolata cu nuci. Va veti potoli pofta de dulce cu o prajitura delicioasa facuta in casa iar cineva va spune sigur vreau doua portii.
Pofta buna!
Sursa: Vreau DOUA Portii