Desert

Prăjitură cu umplutura de mere și budincă delicioasă, toti din casă o adoră

 

Prăjitură cu umplutura de mere și budincă delicioasă, toti din casă o adoră

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 6 ouă,
  • 3/4 pahare făină de grâu
  • 2 linguri făină de cartofi
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 pahar zahăr

pentru cremă:

  • 3 plicuri budincă
  • 3/4 pahar zahăr
  • 1 litru lapte
  • 250 gr unt

pentru umplutura de mere:

  • 2 linguri unt
  • 1.3 kg mere
  • 2 plicuri praf de jeleu de portocale

pentru glazură:

  • 100 gr ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră
  • 3 linguri lapte
  • 25 gr unt

 

Mod de preparare: 

În primul rând, ne facem pandișpanul moale (recomand cu căldură această rețetă de pandișpan, iese grozav, crește frumos și este foarte moale și pufos)

Separam galbenusurile de albusuri – batem albusurile pana se taie, adaugam zaharul treptat cat inca amestecam.

Ar trebui să obținem o spumă rigidă, strălucitoare. Se amestecă până se dizolvă zahărul.

Adăugați gălbenușurile și amestecați.

Apoi adăugați făina, făina de cartofi și praful de copt – amestecați la cea mai mică viteză. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie.

 

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceți aproximativ 20 de minute până când bățul de scobitoare este uscat cand testam.

 

Scoateți, răciți și tăiați în două baze.

Umplutura de mere

Pentru a-l pregăti avem nevoie de 1300g de mere.

Merele se curăță de coajă, se dau pe răzătoare mare și se stoarce sucul.

 

Se pun 2 linguri de unt in oala, se topeste untul, se adauga merele stoarse si se prajesc pana se inmoaie aproximativ 10 minute.

Se adauga apoi 2 jeleuri de portocale si se amesteca. Se prăjește, amestecând, până când jeleul se dizolvă și se combină cu masa.

 

Lăsați amestecul să se răcească puțin și apoi puneți-l pe prima bază de pandișpan.

Se lasa sa se raceasca complet si se da la frigider sa se intareasca.

 

Crema

Se toarnă 1 litru de lapte în oală, se adaugă 2 budinci mari

se adauga zaharul si se amesteca totul pana se omogenizeaza, se fierbe, amestecand, pana se ingroasa.

Lăsați budinca rezultată să se răcească.

 

Pune 250 g de unt moale în bol și adaugă treptat budinca răcită.

Se toarnă crema pe masa de mere îngroșată, se netezește și se acoperă cu a doua bază de pandișpan.

 

 

Pune ingredientele pentru glazura intr-un castron, apoi topeste-le peste o baie de apa sau pune-le la microunde timp de 1 minut.

Se amestecă până se obține o consistență uniformă.

Se toarna peste prajitura.

 

Pune tortul la frigider, de preferat peste noapte.

Tortul se taie frumos, arata frumos si are un gust foarte grozav.

Perfect pentru toate ocaziile, sărbători, zile onomastice, petreceri etc.

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

Sursă