Checuri

Prajitura de biscuiti cu crema de branza, fulgi de migdale, curmale si caramel delicios. Toata lumea o va adora

 

 

Visezi să trăieși ca pe vremea bunicilor? Acum îți poți cumpăra o casă tradițională nou-nouță la doar 10.000 de euro – FOTO

Ingrediente:

  • 250 g. biscuiti (unt sau cu cacao/optional)
  • 3 linguri de unt
  • putina scortisoara dupa gust
  • 180 g lapte condensat
  • 180 g. Cremă de brânză Philadelphia sau Mascarpone
  • 1 ou
  • putina vanilie
  • 4 curmale
  • niste nuci
  • 60 g. fulgi de migdale
  • sos de caramel optional

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc 250 g de biscuiti si se topesc trei linguri de unt nesarat la cuptorul cu microunde sau la foc foarte mic, apoi se adauga la biscuitii macinati.

Asezonați amestecul cu un praf de scorțișoară pudră sau adăugați mai mult, dacă doriți.

 

IMG 21932

Amestecați cu o lingură pentru a distribui ingredientele, apoi turnați amestecul de biscuiți într-o tavă mai mică tapetată cu hârtie de copt. Puteți folosi și o tavă de pâine sau un fel de formă rotundă, important este că este adâncă.

 

IMG 21952

Fursecurile vor capata consistenta nisipului umed si pot parea putin mai uscate decat ar trebui, dar nu mai adauga nimic, asa ar trebui sa fie.

Apăsați puțin deasupra cu o lingură și nivelați suprafața.

Pregătiți apoi crema: Puneți 180 g lapte condensat, 180 g cremă de brânză, un ou și o linguriță de extract de vanilie într-un blender, apoi amestecați-le până se obține un amestec omogen.

Daca nu ai blender, bate ingredientele cu un mixer.

 

IMG 21962

Se toarnă crema rezultată peste stratul de biscuiți. Presărați deasupra aproximativ o mână de nuci măcinate și vreo 4 curmale tocate mărunt. De asemenea, puteți adăuga stafide, afine, alune de pădure, alune sau orice doriți.

 

IMG 21981

Presărați migdale/fulgi tăiați aproximativ 60 de grame deasupra sau pentru a acoperi suprafața. Puteți folosi și alte nuci, dar fulgii de migdale sunt cei care dau prăjiturii o crustă crocantă drăguță.

 

IMG 21991

Prajitura pregatita se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Cand s-a copt se lasa putin sa se raceasca, apoi se scoate din tava, se scoate folia si se taie bucatele.

 

IMG 22001

Pofta buna !

 

Sursă