Ingrediente:
Crema:
- 2 ouă
- 60 g zahăr
- 45 g amidon de porumb
- 500 ml lapte
- coaja de lamaie – dupa gust
- 200 ml smantana pentru frisca
Alte:
- biscuiti
- lapte – pentru scufundarea lor
Decorare:
- fursecuri zdrobite
Mod de preparare:
1. Cremă: spargeți ouăle într-o cratiță, adăugați zahărul și amestecați. In continuare se presara amidon de porumb, se toarna laptele si se condimenteaza cu coaja rasa de lamaie – se amesteca bine si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
După gătire, transferați budinca într-un bol și acoperiți cu folie. Se lasa sa se raceasca.






3. Pregătiți un vas oval, apoi folosiți o lingură pentru a aplica și întindeți pe fund primul strat de cremă pregătită, apoi întindeți fursecurile înmuiate în lapte și aplicați și întindeți din nou crema.
Repetați procesul până când vârful tortului este acoperit cu cremă.




4. Acoperiți apoi vasul cu folie – dați la frigider timp de 3 ore să se întărească și apoi scoateți folia din bol.
5. La final, stropiți cu fursecuri zdrobite și serviți-l cu dragoste, gust deosebit și zâmbet pe buze.
Pofta buna!