Ingrediente:
Pentru foi am avut nevoie de:
– 250 g margarina
– 375 g faina
– 180 g zahar pudra
– un praf sare,
– o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
– coaja rasa de la o lamaie
– un pachetel de vanilie
Pentru umplutura:
– 1 1/2 borcan de 370 – gem de prune
– 4 linguri cu varf nuca macinata
– 2 linguri gris
– 1 lingurita scortisoara
Pentru glazura:
– 200 g zahar pudra,
– 3 sau 4 linguri de apa fierbinte,
-colorant sau cacao,
– o lingură de ulei.
Mod de prearare:
Pentru foi, am amestecat bine toate ingredientele
Am impartit aluatul in doua parti egale si l-am pus la frigider o ora
Apoi am intins prima foaie direct pe hartia de copt
Din gem de prune , nuca si scortisoara am facut umplutura
Mi-am dat seama ca 2 linguri de gris ar fi bine venite
Am pus umplutura peste foaie
Am intins-o cat de uniform m-am priceput.
A venit randul celei de-o doua foi. Am intepat-o pe alocuri cu furculita ca sa nu faca „basici”
Dupa 35 de minute, la cuptorul meu, arata asa
Am pregatit glazura amestecand zaharul cu apa fierbinte, uleiul si putin colorant alimentar.
Pofta buna!
Sursa:DULCIURI DE POST