Ingrediente:
Pentru blat
6 ouă
200 g zahăr pudră
6 linguri sifon
1 vârf de cuțit praf de copt
300 g făină
câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă
Pentru cremă
zeama de la 1 portocală și ½ lămâie
2-3 pahare zahăr
2 linguri rase făină
1 ou
1 lingură unt
apă
Mod de preparare:
1. Freci spumă gălbenușurile împreună cu 6 linguri zahăr. Bați albușurile spumă tare, adăugând treptat restul de zahăr. În crema cu gălbenușuri, încorporezi treptat sifonul, apoi bezeaua și făina cernută împreună cu praful de copt.
2. Torni compoziția într-o tavă de 25×35 cm, unsă și tapetată și coci blatul 25 de minute, la foc mediu.
3. Pentru cremă, fierbi ½ din zahăr împreună cu zeama citricelor, diluată cu apă până la 200 ml. Când siropul dă în clocot, pui făina și zahărul rămas și amesteci repede.
Iei vasul de pe foc și încorporezi oul și untul, mixând neîntrerupt. Fierbi din nou crema, până se îngroașă.
4. Tai blatul în două foi pe care le umpli cu ½ din cremă și le acoperi cu crema rămasă. Consumi prăjitura după ce a stat la rece 2 ore.
Pofta buna!
Sursa: Carticica Practica