Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 80 g unt topit
- 130 g smântână
- 4 ouă
- 80 g zahăr (sau 120 grame dacă vă plac prăjiturile mai dulci)
- 10-20 g zahăr vanilat
- 15 g amidon
- 2 linguri zeamă de lămâie
- Coajă de lămâie după gust
- 1 praf curcuma
- 30 g mac
- 150 g fructe confiate
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Punem untul topit într-un bol. Adăugăm brânza, smântâna, curcuma, zeama de lămâie, zahărul tos și cel vanilat și mixăm până la omogenizare.
Încorporăm amidonul după care încorporăm pe rând și ouăle.
Se toarnă amidon, se amestecă cu un mixer. Acum bate toate ouăle unul câte unul, de fiecare dată rupând masa cu un mixer.
Transferăm un sfert din aluat într-un alt bol și îl amestecăm cu semințele de mac.
Adăugăm fructele confiate și coaja de lămâie în cantitatea ramasa de aluat și amestecăm.
Se toarnă compozitia din aluat si semințe de mac într-o tavă in care am pus in prealabil hârtie de copt și o ungem cu unt sau ulei.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 50 de minute.
După coacere, presărăm fulgi de cocos deasupra prăjiturii, dupa care o lăsăm să se raceasca la temperatura camerei și ulterior o punem in frigider pentru inca 2 ore.
Poftă bună!