Ingrediente:
Blat:
- 125 g unt topit
- 200 gr biscuiti cu cacao
- 200 gr biscuiti de vanilie
- Nuca de cocos pentru decor
Crema de capsuni:
- 300 gr capsuni,
- 200 gr smantana dulce,
- 2-3 linguri zahar pudra
- 1 jeleu de casuni
Crema de branza:
- 540 g crema de branza
- 500 g iaurt grecesc
- 200 g zahar pudra
- 20 g gelatina
- 200 ml apa
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Blat:
baza de biscuiti
-
Incepem prin a marunti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie. Alternativ , se pun biscuitii intr-o punga si se zdrobesc cu ajutorul unui sucitor.
-
Adaugam untul topit si amestecam totul.
-
Folosim o tava de 20/30 de cm , tava care este tapetata cu hartie de copt. Transferam pesmetul de biscuiti cu unt in tava.
-
Distribuim pesmetul de biscuiti cu unt pe toata suprafata tavii si presam stratul foarte bine. Puteti face asta cu o lingura,spatula sau cu fundul unui pahar.
-
Dam tava la frigider timp in care ne vom ocupa de crema.
Crema de branza:
- Hidratam gelatina si amestecam bine dupa care o lasam deoparte.
- Punem crema de branza intr-un bol mai incapator, adaugam zaharul pudra si mixam aproximativ 2 minute.
- Urmeaza sa adaugam iaurtul grecesc si esenta de vanilie. Mixam pentru a le incorpora.
- Adaugam gelatina hidratata. Aceasta a fost bagata in prealabil in cuptorul cu microunde pentru aproximativ 10-12 secunde.
- Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia peste stratul de biscuiti.
Crema de capsuni:
- Pentru a prepara crema de capsuni, batem smantana dulce cu zaharul pudra pana obtinem o spuma ferma. Zrobim capsunele cu un blender si le adaugam in crema.
- Pe fundul unei tavi patrate punem un strat de biscuiti de cacao. Deasupra adaugam jumatate din umplutura de branza.
- Acoperim cu un nou strat de biscuiti de cacao. Intindem jumatate din crema de capsuni deasupra si acoperim cu biscuti de vanilie.
- Dizolvam jeleul in apa fierbinte. Il lasam putin sa se raceasca apoi il adaugam in crema de capsuni. Punem crema de capsuni la frigider pentru cateva minute.
Deasupra, punem crema de caspuni ramasa si presaram fulgi de cocos, sau se decoreaza cu gratar de ciocolata alba si feliute de capsuni.
Punem prajitura la frigider pentru 2-3 ore.
Pofta buna!