Imi plac la nebunie prajiturile cu capsuni. Mai ales cele care se prepara rapid si nu necesita coacere. Am descoperit de curand o reteta delicioasa cu crema de branza si capsuni, fara coacere. Incearc-o si tu!
Ingrediente:
pentru umplutura de branza:
- 1 kg crema de branza,
- 4 oua,
- 200 gr zahar,
- 80 ml lapte,
- 2 plicuri budinca de vanilie
pentru crema de capsuni:
- 300 gr capsuni,
- 200 gr smantana dulce,
- 2-3 linguri zahar pudra
- 1 jeleu de casuni
In plus:
- 200 gr biscuiti cu cacao
- 200 gr biscuiti de vanilie
- Nuca de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim umplutura de branza. Batem ouale cu zaharul si le punem intr-o cratita, pe foc. Adaugam apoi crema de branza si lasam amestecul sa fiarba.
La sfarsit combinam praful de budinca cu laptele si-l adaugam in cratita cu oua si branza. Amestecam bine pana obtinem o crema groasa.
Pentru a prepara crema de capsuni, batem smantana dulce cu zaharul pudra pana obtinem o spuma ferma. Zrobim capsunele cu un blender si le adaugam in crema.
Dizolvam jeleul in apa fierbinte. Il lasam putin sa se raceasca apoi il adaugam in crema de capsuni. Punem crema de capsuni la frigider pentru cateva minute.
Pe fundul unei tavi patrate punem un strat de biscuiti de cacao. Deasupra adaugam jumatate din umplutura de branza. Acoperim cu un nou strat de biscuiti de cacao. Intindem jumatate din crema de capsuni deasupra si acoperim cu biscuti de vanilie.
Adaugam umplutura de branza ramasa si punem ultimul strat de biscuiti de vanilie.
Deasupra, punem crema de caspuni ramasa si presaram fulgi de cocos. Punem prajitura la frigider pentru 2-3 ore.
De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi o putem taia si servi.
Pofta buna!