Checuri

Prăjitură delicioasă cu lapte condensat și ciocolată

 

 

Prăjitură pufoasă cu lapte condensat și ciocolată

 

Ingrediente:

Pentru aluat: 

  • 1/2 cutie de lapte condensat
  • 3 oua
  • 1/3 cană (ceai) ulei
  • 1/2 cană (ceai) lapte
  • 1 și 1/2 cană (ceai) zahăr
  • 1/2 cană amidon de porumb
  • 1 și 1/2 cană (ceai) făină de grâu
  • 1 lingura de praf de copt
  • Ulei si faina de grau pentru ungere
  • Stropi de ciocolată pentru stropire

Pentru ornat:

Ciocolată granulată pentru presărat deasupra prajiturii

 insiropare:

  • 1/2 cutie de lapte condensat
  • 3 linguri de lapte

topping:

  • 1 cutie de lapte condensat
  • 3 linguri de ciocolată pudră
  • 1 lingura de unt

 

Mod de preparare:

 blatul:

Pentru rețeta de tort cu lapte condensat, amestecați într-un blender laptele condensat, ouăle, uleiul, laptele, zahărul, amidonul de porumb și făina până la omogenizare.

Adăugați drojdia și amestecați cu o lingură.

Se toarnă într-o tavă de tort cu diametrul de 22 cm, unsă și făinată și se coace la cuptorul preîncălzit mediu timp de 35 de minute sau până când o scobitoare introdusă iese curată.

Se lasa la racit blatul si se desface din tava.

topping:

Pentru topping, intr-o tigaie, amestecati laptele condensat, ciocolata si untul. Se pune la foc mic, amestecând continuu și se oprește la 2 minute după fierbere. Lasă-l să se răcească.

sirop:

Pentru sirop, dizolvați laptele condensat în lapte. Înțepăți tortul cu o furculiță și turnați peste sirop. Acoperiți cu glazura preparata moale și presărați cu ciocolata granulată.

Serviți prăjitura tăiată în bucăți.

 

Pofta buna!

 

 Sursa

 Sursa