Ingrediente:
pentru blat:
8 galbenusuri
20 linguri zahar
20 linguri ulei
20 linguri lapte
24 linguri faina
2 plicuri praf de copt
Umplutura:
800 gr visine fara samburi
3 linguri zahar,esenta vanilie
Pentru bezea:
8 albusuri
14 linguri zahar
un praf sare
Mod de preparare:
Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat la copt.
Visinele le-am taiat marunt si le-am pus la foc impreuna cu zaharul si esenta de vanilie si le-am lasat pana cand zaharul s-a topit si zeama lasata de visine a scazut aproape complet,apoi le-am dat deoparte la racit.
Dupa ce blatul s-a copt putin mai bine de jumatate,am adaugat peste el visinele si albusele batute spuma tare cu zahar,am nivelat bezeaua si am dat din nou tava la copt pana cand bezeaua s-a rumenit usor deasupra.
Am scos apoi tava din cuptor si dupa ce prajitura s-a racit complet am portionat-o in cubulete. Optional se poate presara ciocolata rasa.
Pofta mare!
Sursa: Papabundetot