Prajitura Deliciu este una dintre cele mai bune prajituri, dupa cum au declarat cei ce s-au delectat cu ea.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 ouă
- 200 grame zahăr plus încă 10 linguri de zahăr pentru cremă
- 2 linguri pesmet
- 300 grame nuci şi încă 4 linguri de nuci măcinate pentru compoziţia de blat
- 2 linguri făină
- 300 grame crema de ciocolată Nuttella
- 7 linguri lapte pentru cremă
- 500 grame frișcă lichidă
- 2 plicuri întăritor de frișcă
- 20-25 biscuiți simpli
- 5-6 linguri cafea îndulcită
- capucino
Mod de preparare:
Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute.
Se scot din cuptor şi se mărunţesc, apoi se distribuie uniform, pe toată suprafaţa, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
BLATUL:
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 200 g de zahăr.
Apoi se adaugă pesmetul, făina şi 4 linguri de nucă măcinată, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.
Compoziţia obţinută se pune peste nucile din tavă şi se dă la cuptor la 175 grade timp de 20 de minute.
După ce se scoate din cuptor, se răstoarnă blatul, astfel încât nucile să fie în partea de sus.
Peste nuci se întinde crema de ciocolată, cât timp blatul este cald.
CREMA:
Se pregăteşte crema, mixând pe baie de apă, gălbenuşurile cu 10 linguri de zahăr şi laptele, până compoziţia se îngroaşă.
Frişca se bate cu întăritor.
Crema rece se pune peste frişca bătută şi se omogenizează.
Jumătate din crema obţinută se întinde peste blatul uns cu crema de ciocolată.
Peste cremă se pune un strat de biscuiţi însiropaţi în cafea îndulcită.
Peste stratul de biscuiţi se adaugă restul de cremă.
Deasupra se pudrează cu cappuccino.
Se dă la frigider până a doua zi.
Pofta buna!