Este o prajitura fina si delicioasa care mi-a placut mult si pentru ca e rapid de facut, nu mai trebuie sa te complici sa faci aluatul si crema separat. Se prepara pentru ea o singura compozitie care se va imparti singura in straturi in timp ce e la cuptor.
Ingrediente:
– 1 litru lapte
– 1 pachet de 200g unt
– 200g ciocolata
– 9 oua
– 50g cacao
– 150g faina
– 300g zahar
– esenta de vanilie
Mod de preparare :
Se pregatesc si se masoara toate ingredientele pentru a le avea la indemana. Se topeste untul si ciocolata in cate o cratita la foc mic sau pe aburi. Se separa ouale.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand incep sa se albeasca. Se adauga ciocolata topita si se mixeaza in continuare. Se mixeaza apoi cu untul topit si racit, dupa care se adauga si cacao si se omogenizeaza din nou.
Se adauga apoi cate o lingura de faina si treptat un pic din lapte mixand dupa fiecare pana cand se pune toata faina. Apoi se adauga restul de lapte si esenta de vanilie si se mixeaza.
Intr-un alt castron, se mixeaza albusurile pana cand devin spuma tare. Se adauga si un praf de sare.
Cu o paleta se ia cate putin din albusul spuma si se amesteca (usor pentru a nu se lasa) in compozitia de la prima parte. Se adauga astfel tot albusul.
Se tapeteaza o tava si se toarna in ea toata compozitia. Se pune la cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ o ora. Prajitura este gata atunci cand miscand tava ea nu mai tremura. Partea de deasupra trebuie sa fie ca un aluat pufos bine copt iar interiorul moale.
Se lasa pentru cateva ore la frigider si apoi se poate taia. Eu am ornat-o cu nuca de cocos pe deasupra dar se poate folosi si zahar pudra.
Pofta buna !
Sursa : Descurcareste