Desert

Prăjitura Ecler, fără coacere

 

 

 

 

Nu ştiu voi, dar eu sunt înnebunită după eclere. Iar de când am descoperit această reţetă, nu mă mai satur să o prepar: se face foarte repede şi uşor (ce-i drept, trebuie ţinută la rece înainte de a o servi) şi e delicioasă.
Iată cum să prepari şi tu prăjitura Ecler, fără coacere.

 

Ingrediente:

  • 500 g biscuiţi dietetici (din făină integrală), neîndulciţi
  • 2 plicuri (100 g fiecare) budincă de vanilie instant (în funcţie de preferinţe, poţi folosi budincă de ciocolată)
  • 3 ½ căni lapte
  • 300 ml frişcă lichidă

Pentru glazură:

  • 5 linguri cacao
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 5 linguri unt (la temperatura camerei)
  • 5 linguri lapte călduţ

Amestecă toate ingredientele de mai sus până se omogenizează. Mai adaugă puţin zahăr, dacă glazura ţi se pare prea subţire şi vrei să o îngroşi. Dacă e prea groasă, mai adaugă puţin lapte, pentru a o subţia.

 

Mod de preparare:

Bate frişca. Într-un bol, amestecă bine budinca de vanilie şi laptele, apoi toarnă amestecul peste frişcă. Într-o tavă dreptunghiulară, de aproximativ 23 x 33 cm, pune un strat de biscuiţi mărunţiţi, peste care adaugi jumătate din budincă, apoi un alt strat de biscuiţi, peste care torni cealaltă jumătate de budincă şi ultimul strat de biscuiţi, apoi glazura. Ţine prăjitura ecler la rece peste noapte sau cel puţin 4 ore înainte de a o servi.

 

Pofta buna! 

 

Sursa: prajituri – SunPhoto