Ingrediente:
1 kg caise
200g zahar
300 g frisca lichida
2 pachetele zahar vanilat
1/2 pliculet granule de gelatina
1 pachet foi de cacao
200g ciocolata neagra+3 linguri apa
Mod de preparare:
Am pus un vas cu 2 litri de apa la fiert, am ales cele mai frumoase caise, le-am spalat.
Cand apa a fiert, am pus caisele in aceasta apa si le-am lasat 5 minute, apoi le-am trecut printr-un jet de apa rece.
Le-am scos samburii si apoi le-am pus intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul.
Le-am lasat sa fiarba impreuna 15 minute pana s-a format un fel de gem lichid.
Caisele si-au lasat destul de multa apa asa ca am scurs un pic gemul format, reducand astfel cantitatea de lichid; pentru a obtine o constistenta uniforma le-am mixat 3 minute cu mixerul la turatie maxima.
Am adaugat zaharul vanilat.
Gelatina am hidratat-o intr-o lingura de apa si am adaugat-o si pe ea piureului obtinut care inca era cald.(daca intre timp se raceste, puteti reaseza craticioara pe foc dar numai putin, sa nu fiarba!, astfel incat gelatina inmuiata sa se poata dizolva uniform.)
Am lasat amestecul la racit si am mixat foarte bine frisca.
Cand piureul de caise s-a racit bine de tot, l-am adaugat incet peste frisca.
Am obtinut o crema de o culoare tare frumoasa!
Pe o bucata de staniol am pus prima foaie de cacao si am pus peste ea primul strat de crema, din nou foaie de cacao si din nou crema, pana am terminat toate foile.
Din ciocolata si apa am format o glazura pe care am turnat-o peste toata prajitura.
Am dat totul la frigider pentru 2 ore si apoi am taiat mici bucatele (probabil ca mai trebuia sa lucrez un pic la glazura aceea caci am avut probleme cand am taiat bucatelele, crusta de deasupra a inceput sa se
crape.Am decorat prajiturelele cu cate un strop de crema ramasa si cate o bucata mica de caisa.
Pofta buna!
Sursa: Andreea Chinese Food