Ingrediente:
Pentru blat:
260 g faina
227 unt moale, la temperatura camerei
125 g nuci pecan tocate
Pentru crema de branza:
450 g crema de branza, la temperatura camerei
260 g zahar pudra
2 linguri zeama de lamaie
Pentru stratul de budinca:
1 plic praf de budinca (instant) cu gust de lamaie
500 ml lapte
* zahar, conform indicatiilor de pe plicul de budinca
Pentru stratul de frisca batuta:
350 g smantana pentru frisca
65 g zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru blat, amesteci faina cu untul intr-un blender, pana se formeaza un aluat. Adaugi nucile pecan si mixezi pana cand se combina ingredientele. Torni compozitia intr-o tava de copt, o nivelezi si o apesi bine. Dai tava la cuptor 20-25 de minute, pana se rumeneste blatul, apoi il lasi sa se raceasca. In timp ce se coace, prepari celelalte straturi ale prajiturii.
Intr-un bol incapator, amesteci cu mixerul crema de branza, zaharul si zeama de lamaie pana se omogenizeaza. Cand s-a racit blatul, torni crema de branza si o nivelezi.
Separat, prepari budinca cu gust de lamaie cu laptele si cu zaharul. O lasi sa se raceasca si o intinzi peste stratul de crema de branza.
Bati smantana pentru frisca si zaharul pudra pana obtii o spuma tare. Cand e suficient de bine batuta, o intinzi peste budinca cu gust de lamaie. Dai prajitura la frigider cateva ore si o tai inainte sa o servesti.
Pofta buna!
Sursa: Avram Florea