Eu am oprit biscuiții Petit Beurre și am pregatit o delicioasă prajitură cu brânză, fără coacere.
Ingrediente:
300 gr biscuiți Petit Beurre,
2 pachete budincă de lămâie,
400 gr branza de vaci,
esență de lămâie,
coaja rasa de lămâie,
300 gr zahar,
100 gr unt,
100 ml lapte,
1000 ml suc fanta/suc proaspăt de portocale
Mod de preparare:
Într-o tavă dreptunghiulara am asezat un strat de biscuiți întregi.
Biscuiții rămași i-am sfarâmat (la robot/dar la fel de bine îi puteți sfarâma prin metoda clasică cu făcălețul sau cu ciocanul de snițele) și i-am amestecat cu untul topit, după care i-am turnat peste biscuitii intregi.
Dăm tava la frigider și ne ocupăm de crema de branză.
Turnăm un plic de budincă peste cei 100 ml lapte și amestecam. După ce se omogenizează turnăm crema peste brânza de vaci.
Adăugăm zaharul, esenta si coaja de lămâie și mixăm până obținem o cremă fină pe care o întindem peste stratul de biscuiți.
Dăm din nou tava la frigider si pregatim jeleul de portocale.
Într-o cratiță turnăm sucul fanta /sucul de portocale proaspăt stors ( eu am folosit fanta pentru-că mai aveam rămas într-o sticlă și după cum vă mai povesteam, nu-mi place să arunc mancare ) și plicul de budincă de lămâie.
Punem cratița la foc mic și amestecăm constant până se întărește. Oprim focul. Acoperim cratița cu o bucată de folie alimentară (să nu prindă pojghiță) și lăsăm să se răcească.
După ce se răceste, o turnăn peste crema de brânză și dăm din nou la frigider pentru cel puțin 3 ore.
După ce se încheagă bine, o porționăm și o servim.