Torturi

Prăjitură fără coacere, cu lapte praf și biscuiți

 

 

Prăjitură fără coacere, cu lapte praf și biscuiți

 

 

Prăjitură delicioasă fără coacere, preparată pe bază de lapte praf. Atenţie! Masa iese destul de compactă , gustul seamănă cu cel al napolitanilor. Deci, dacă sunteți un fan al napolitelor de casă cu lapte praf sau ciocolată preparate pe acesta, vă va plăcea și acest tort.

Tortul are cel mai bun gust atunci când este tăiat în bucăți subțiri (mai subțire decât în ​​imagine), după o noapte în frigider, când biscuiții sunt ușor înmuiați.

 

Ingrediente:

  • aproximativ 200g de biscuiți cu cacao
  • aproximativ 100 g de biscuiți cu unt
  • 3 căni de lapte integral praf
  • 200 g de unt
  • 3/4 cană de lapte
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 păstăi de vanilie

În plus:     

  • 1/3 cană de smântână dulce
  • 100-140 g de lapte sau ciocolată neagră (sau jumătate și jumătate)

 

Mod de preparare:

Se toarnă laptele în cratiță. Adăugați zahăr pudră și păstaia de vanilie. Aducem la fierbere. Fierbem timp de câteva minute amestecând continuu. Îl scoatem de pe arzător. Îl răcorim puțin.

Radeți untul moale . Adăugați laptele și apoi turnați laptele praf. Se amestecă totul până se combină.

Tapetați tava de copt (20x20cm) cu hârtie de copt. Întindeți un strat de biscuiți de cacao pe fund. Așezăm jumătate din masă, o nivelăm. Intindem biscuitii cu unt. Așezăm masa rămasă, o nivelăm. Întindeți biscuiți de cacao deasupra.

Încălziți crema într-o oală mică. Chiar înainte de momentul fierberii, scoateți-l de pe arzător și adăugați ciocolata. Amestecăm până se dizolvă. Puneți unele dintre ele într-un manșon de cofetărie și puneți-le deoparte. Răspândiți glazura rămasă deasupra tortului. Se lasă deoparte aproximativ 10 minute până se solidifică ușor. Apoi stoarcem dungile decorative care sunt lăsate deoparte.

 

Pofta buna!

Sursă