Un desert fin, ba chiar de post,care se prepara la rece.
Ingrediente:
200 gr biscuiti simpli
1 kg mere
200 gr zahar
1 budinca vanilie
scortisoara
300 ml apa
Mod de preparare:
Se curata merele si se rad.Se pun la foc intr-o cratita impreuna cu zaharul (zaharul il puteti pune dupa gust) si apa si adaugam scortisoara dupa gust.
Cand merele incep sa-si lase zeama adaugam praful de budinca si fierbem pana se ingroasa.
Asezam intr-o tava(20*30) in care am pus folie alimentara sau hartie de copt un rand de biscuiti.
Turnam deasupra compozitia fierbinte,asezam iarasi un rand de biscuiti ,apoi restul de compozitie si deasupra biscuiti din nou.
Dam la rece pentru cel putin doua trei ore apoi rasturnam compozitia cu fundul in sus pe un platou.
Apoi taiem portiile cu un cutit bine ascutit.
Pofta buna!
Sursa: Caietul cu retete