Această prăjitură cu brânză de vaci este fantastic de delicioasă și extrem de simplu de realizat. Super fraged și aromat, acest minunat desert pur și simplu se topește în gură și nu te mai poți opri din a-l savura! Este un deliciu adevărat chiar și pentru cei care nu preferă brânza de vaci.
Însă dacă situația este „gravă” de tot și nu vă place brânza sub nici o formă, acest desert este spectaculos și cu mere, prune sau vișine (în loc de brânză), pe care le puteți presăra cu zahăr pudră dacă sunt cam acrișoare. Oricare ar fi însă alegerea, noi suntem siguri că desertul dvs va fi unul peste măsură de delicios și apetisant! Poftă bună să aveți!
Ingrediente;
pentru blat
-1.5 pahare de făină (aproximativ 150-160 g)
-0.5 pahar de zahăr
-100-125 g de unt
-1 linguriță de praf de copt
pentru crema de brânză
-400-450 g de brânză de vaci
-0.75 – 1 pahar de smântână
-3 ouă
-0.5 pahar de zahăr (sau mai mult în funcție de preferințe)
-1 linguriță de zahăr vanilat
-stafide sau fructe uscate tăiate mărunt (opțional)
Mod de preparare;
1. Amestecați untul moale cu zahărul, până rezultă o masă omogenă.
2. Amestecați făina cu praful de copt și adăugați-o peste masa de unt.
3. Amestecați bine ingredientele cu mâna, până obțineți o compoziție sfărâmicioasă.
4. Pasați brânza cu ajutorul blenderului (sau cu o furculiță).
5. Adăugați peste brânză smântâna și gălbenușurile de ou și amestecați bine compoziția.
6. Bateți albușurile și zahărul cu ajutorul mixerului până devin spumă densă (dacă la înclinarea bolului spuma nu „cade”, înseamnă că este perfectă).
7. Amestecați spuma de albușuri cu masa de brânză, la dorință adăugați stafidele sau fructele uscate mărunțite.
8. Distribuiți ⅔ din aluatul sfărâmicios într-o tavă sau formă de copt.
9. Adăugați peste aluat masa de brânză pregătită mai devreme.
10. Acoperiți brânza cu restul aluatului.
11. Coaceți prăjitura în cuptorul încins la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.
Poftă bună!