Ingrediente:
– 1,8-2 kg mere
– 350 g biscuiti populari (40 bucati)
– 350 g zahar
– 4 plicuri budinca de vanilie
– 650 ml apa
– 150 g stafide
– o sticluta esenta de rom
– 1/2 lingurita scortisoara
– un praf de sare
Mod de preparare:
1. Mai intai punem stafidele la inmuiat in rom.
2. Merele curatate le taiem in cubulete mici.
3. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert.
4. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca.
5. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu.
6. Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara.
7. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte. Asa procedam in continuare.
8. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere.
9. Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.
Pofta buna!
Sursa: PentruEa