Ingrediente:
pentru blat:
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
1 lg cacao
1 pac praf de copt
pentru crema:
700 gr branza de vaci
300 ml frisca
6 lg miere de albine
3 lg zahar pudra(daca o doriti mai dulce)
1 lamaie
1 plic gelatina
esenta vanilie
sirop:
150 gr zahar
250 ml apa
lamaie
decor:
capsuni 500gr
gelatina pentru decor (tort- gelee)
Mod de preparare:
Blatul
Se separa ouale ,galbenusurile se bat spuma cu 1 lg zahar iar albusurile cu restul.
Se amesteca lejar cele doua compoziti si se cerne deasupra faina peste care am adaugat praful de copt si cacao.
Se coace intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza lejer cu siropul care la randul lui a fost fiert si racit.
Peste blatul astfel pregatit adaugam crema care am preparat-o astfel:branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine,zaharul pudra,esenta de vanilie , coaja si zeama de la lamaie.
Apoi adaugam gelatina ( care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert)si amestecam bine. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.
Pofta buna!