Prajitura pufoasa, usoara cu aluat de biscuiti si crema delicioasa. Este pur si simplu irezistibila.
Ingrediente:
– aproximativ 300 g biscuiți petit
– 300 ml lapte pentru înmuierea biscuiților
– 500ml lapte pt cremă
– 4 linguri zahăr
– 2 pachete zahăr vanilat
– 6 linguri făină
– 250 g unt
– 200 g zahăr pudră
– 150 g de lapte praf
– 3 -400 ml frisca
Mod de preparare:
Intr-o oala mica se toarna laptele pentru crema, se adauga 4 linguri de zahar si zahar vanilat si se lasa sa fiarba. Separat, amestecați laptele rămas cu fainapentru cateva minute pe foc mic și dupa turnați în laptele clocotit.
Continuați să gătiți la o temperatură moderată, amestecând constant, până se îngroașă. Se lasa sa se raceasca. Bateți untul cu zahărul pudră și amestecați cu umplutura de lapte răcită.
Adăugați lapte praf și amestecați. Pregătiți un vas sau o matriță adecvată, mai adâncă. Acoperiți fundul vasului cu biscuiți și stropiți cu lapte. Turnați jumătate din umplutură peste biscuiți și distribuiți biscuiții rămași.
Ungeți al doilea rând de biscuiți cu restul de umplutură și aplatizați.
Se lasa la frigider sa se intareasca, apoi se intinde frisca peste umplutura.
Se dau înapoi la frigider și se taie prăjitura bine răcită în cuburi.
Pofta buna!