Ingrediente:
- Pentru foi
- 12 albusuri
- 300 gr nuca macinata
- 3 linguri amidon
- 24 linguri zahar
- Crema
- 12 galbenusuri
- o cana zahar pudra
- 300 gr unt
- 4 plicuri zahar vanilat
- 50 ml lapte
- Krantz
- 200 gr nuci
- 4 linguri zahar
Mod de preparare:
Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit.
Adaugam 100 gr nuca macinata si o lingura amidon (sau faina) si omogenizam usor.
Pregatim o tava de 20/30 cm pe care o tapetam cu hartie pentru copt pe care o ungem cu unt.
Cu ajutorul unei linguri distribuim compozitia uniform pe hartia de copt.
Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem 15 minute la foc mediu apoi intredeschidem usa cuptorului si mai coacem 5 minute. Aici depinde de cuptorul fiecaruia, foile trebuie sa fie aurii si crocante la suprafata. Poate fi necesar sa le coaceti chiar numai cu usa cuptorului intredeschisa.
Nu le dezlipiti de hartie, o veti face la asamblarea prajiturii.
Procedati la fel si cu celelalte doua foi.
Pentru crema frecati intr-un bol metalic galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele, omogenizati si puneti vasul pe baie de abur.
Amestecati continuu cam..20 minute (migalos, nu? :))) )pana obtineti un amestec cremos, legat.
Raciti complet amestecul de galbenusuri, adaugati zaharul vanilat si puneti cate o lingura peste untul batut spuma, mixand usor sa se omogenizeze bine.
Krantz – prajiti usor nuca.
Caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adaugati nuca prajita. Amestecati cateva secunde pe foc.
Intindeti amestecul pe o bucata de folie de aluminiu si lasati sa se raceasca.
Rece il tocati cu un cutit (se face mizerie…stiu :)) ).
Eu am dat o parte din nuca caramelizata prin masina de tocat.
Asamblare
Asezati prima foaie, intindeti uniform 1/3 din crema, dezlipiti hartia usor si asezati si a doua foaie (daca nu va descurcati asezati foaia cu tot cu hartie peste cealalta foaie unsa (printr-o miscare ferma, de rasturnare ,apoi dezlipiti mai usor hartia).
Ungeti cu crema, asezati si ultima foaie pe care intindeti crema ramasa apoi distribuiti uniform nuca caramelizata.
Pastrati prajitura la rece si o portionati in momentul servirii.