Ingrediente:
pentru blat:
- 850 g biscuiți simpli
- 5 linguri fulgi de cocos
- 6-7 linguri cremă de ciocolată
- 100 g unt
- 150 ml smântână dulce
pentru cremă:
- 3 pachete budincă de vanilie
- 7 linguri zahăr vanilat
- 1.2 l lapte dulce
- o fiolă esență de vanilie
pentru decor:
- 300 g ciocolată de menaj
- 200 ml frișcă lichida
Mod de preparare:
Pentru început pregătim crema care trebuie să aibă timp să se răcească.
Într-o cratiță punem gălbenușurile zahărul amidonul și treptat punem laptele pentru a nu se forma cocoloașe.
După ce am omogenizat totul punem la foc potrivit și amestecăm. După ce crema s-a îngroșat se dă deoparte se adaugă esența de vanilie și amestecăm din nou. Lăsăm să se răcească.
Biscuiții se mărunțesc într-un bol. Adăugăm nuca de cocos și amestecăm. Crema de ciocolata se amestecă cu untul după care punem smântâna dulce. Compoziția se pune peste biscuiți.
Se ia o tavă de 24 cm punem hârtie de copt turnăm compoziția de biscuiți uniform și dăm la rece pentru 1-2 ore. Putem folosi un pahar pentru a presa puțin.
Untul se mixează și treptat adăugăm din crema de vanilie. Crema de vanilie se pune peste blatul de biscuiți.
Ciocolata menaj se pune la bain-marie se lasă să se topească se adaugă frișca lichidă amestecăm și turnăm compoziția peste cremă.
Poftă bună!