Desert

Prăjitura Miruna, fără coacere, cu blat din biscuiți și cremă delicioasă de vanilie

 

 

Prăjitura Miruna, cu blat din biscuiți și cremă delicioasă de vanilie – Rețetă fără coacere

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 850 g biscuiți simpli
  • 5 linguri fulgi de cocos
  • 6-7 linguri cremă de ciocolată
  • 100 g unt
  • 150 ml smântână dulce

pentru cremă:

  • 3 pachete budincă de vanilie
  • 7 linguri zahăr vanilat
  • 1.2 l lapte dulce
  • o fiolă esență de vanilie

pentru decor:

  • 300 g ciocolată de menaj
  • 200 ml frișcă lichida

 

Mod de preparare:

Pentru început pregătim crema care trebuie să aibă timp să se răcească.

Într-o cratiță punem gălbenușurile zahărul amidonul și treptat punem laptele pentru a nu se forma cocoloașe.

După ce am omogenizat totul punem la foc potrivit și amestecăm. După ce crema s-a îngroșat se dă deoparte se adaugă esența de vanilie și amestecăm din nou. Lăsăm să se răcească.

Biscuiții se mărunțesc într-un bol. Adăugăm nuca de cocos și amestecăm. Crema de ciocolata se amestecă cu untul după care punem smântâna dulce. Compoziția se pune peste biscuiți.

Se ia o tavă de 24 cm punem hârtie de copt turnăm compoziția de biscuiți uniform și dăm la rece pentru 1-2 ore. Putem folosi un pahar pentru a presa puțin.

Untul se mixează și treptat adăugăm din crema de vanilie. Crema de vanilie se pune peste blatul de biscuiți.

Ciocolata menaj se pune la bain-marie se lasă să se topească se adaugă frișca lichidă amestecăm și turnăm compoziția peste cremă.

  1. Pas rețetă Prăjitura Miruna cu blat de biscuiți și cremă de vanilie 6 fotografiePas rețetă Prăjitura Miruna cu blat de biscuiți și cremă de vanilie 6 fotografiePas rețetă Prăjitura Miruna cu blat de biscuiți și cremă de vanilie 6 fotografie

 

 Poftă bună!

 

 Sursă