Desert

Prajitura pufoasa cu branza si glazura ciocolata

 

 

 

 

Ingrediente:

  • – 350 g faina
  • – 150 g zahar
  • – 2 linguri cacao
  • – 2 oua
  • – 100 g unt
  • – 200 ml lapte
  • – 1 praf de copt
  • Crema
  • – 400 g branza de vaca
  • – 4 linguri zahar
  • – 1 zahar vanilat
  • – 1 lingura smantana
  • – coaja razalita de la ½ lamaie
  • Glazura
  • – 100 g ciocolata
  • – 1 lingura unt

 

Mod preparare:

Se bat spuma cu ajutorul unui mixer 2 oua cu zahar si se adauga: faina, cacao, praf de copt si unt. Laptele se adauga treptat pana ce obtinem o compozitie omogena cu textura unei creme. Intr-un vas se aseaza: branza de vaca, zahar, zahar vanilat, smantana , coaja razalita de lamaie si se amesteca cu mixerul. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam in ea jumatate din compozitia pentru blat, peste care intindem crema iar deasupra compozitia de blat ramasa. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se da tava la cuptor pentru 35 de minute. Se topeste ciocolata si untul pe aburi sau la cuptorul cu microunde si se glazureaza prajitura.

 

Pofta buna ! 

 

Sursa : 1000 Retete Culinare