Desert

Prăjitură pufoasă cu gem de caise – un desert ușor de preparat și foarte bun

 

 

Prăjitură pufoasă cu gem de caise – un desert ușor de preparat și foarte bun

 

Aceasta este una dintre cele mai ușoare și mai rapide prăjituri cu blaturi pufoase si crema aromata. Blatul este aerat, super moale si pufos, iar când este combinat cu orice gem, devine și mai delicios!

Ingrediente:

  • ou – 1 buc.
  • sare – un praf
  • zahăr vanilat – 10 g
  • zahăr – 150 g
  • ulei – 140 ml
  • smântână acra (20% grasime) – 120 g
  • lapte – 150 ml
  • praf de copt – 8 g
  • făină – 240 g

În plus:

  • gem – 130 g (eu am folosit gem de caise)
  • sirop de caise/miere – 4 linguri.
  • fulgi de cocos – 20 g

Mod de preparare:

Spargeți 1 ou într-un castron, adăugați un praf de sare, 10 g de zahăr vanilat, 150 g de zahăr alb, apoi turnați 140 ml de ulei de floarea soarelui și amestecați toate ingredientele cu un mixer timp de 2 minute.

Apoi adăugați 120 g de smântână (eu folosesc cu 20% grăsime – in lipsa, este bun si iaurtul grecesc) și amestecați din nou. Porniți mixerul la viteză mică și turnați 150 ml de lapte la temperatura camerei.

Adăugați 240 g de făină cernută și 8 g de praf de copt. Combinați ingredientele uscate și cele umede fie cu o spatulă, fie cu un mixer, dar la cea mai mică viteză. Aluatul cu aromă de vanilie este gata.

Tapetati o tavă de copt cu dimensiunea de 30×40 cm cu hârtie de copt astfel încât să fie acoperite și marginile. Turnați aluatul, distribuiți-l uniform pe întreaga suprafață a tăvii și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute.

Blatul se coace rapid, așa că nu vă depărtați de cuptor. Verificați dacă este gata cu o scobitoare, care trebuie să iasă uscata și curata. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Acum tăiați marginile pentru a face prăjitura uniformă și frumoasă. Tăiați blatul în 2 straturi și întoarceți cel de sus. Îndepărtați cu atenție hârtia de copt.

Pe primul blat, întindeți orice gem (eu am gem de caise), întindeți-l uniform și puneți al doilea blat deasupra. Îl insiropati cu sirop de caise, pe care îl iau din gemul făcut în casă.

În loc de sirop de caise, puteți folosi miere, dar eu prefer siropul. Iese suculent și nu atât de dulce.

Decorați partea de sus cu fulgi de cocos sau nuci mărunțite. Tăiați în bucăți porționate și serviți cu ceai.

Încercați să le faceți cu gemuri diferite, iar eu voi aștepta cu nerăbdare feedback-ul vostru în comentarii.

 

Pofta buna!

 

Sursă