Desert

Prăjitura Raffaello – Una dintre cele mai iubite prajituri cand e sarbatoare in casa

 

 

Prăjitura Raffaello – Una dintre cele mai iubite prajituri cand e sarbatoare in casa

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 6 albușuri de ou
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g de făină
  • 100 g nucă de cocos

Pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 40 g de budinca (vanilie)
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 250 g margarina
  • 150g zahăr pudră

Pentru decor:

  • 30 g de nucă de cocos
  • 20 g ciocolata razuita

 

Mod de preparare:

Batem albusul de ou cu zaharul pana obtinem o spuma tare Spuma obtinuta se amesteca cu faina si cu cocosul.

Pe o tava de 37×23 cm se pune foaia de copt, iar aluatul se intinde uniform pe ea si adaugam tava in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 20 de minute.

Pt crema amestecam praful de budinca cu galbenusurile de ou,zaharu tos si laptele si le punem la foc amestecand continuu pana obtinem o crema tare.

Separat amestecam margarina cu zaharul pudra pana ce se face ca o pasta mai spumoasa,compozitia obtinuta se amesteca cu budinca racita.

Crema obtinuta se intinde uniform peste foaia racita,decoram cu cocos si ciocolata rasa si se da la frigider pt cateva ore, se feliaza si se serveste.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu uita sa o impartasesti si cu cei dragi!

Nuca de cocos a atins statutul de mai mic desuperalimentmai mare de. Consumatorii cauta uleiul de nuca de cocos, apa de nuca de cocos, laptele, dar si cocktai-uri cu nuca de cocos. Multe persoane isi pun cocos in cafea sau il presara pe paine prajita, atrasi de promisiunea ca acesta poate alunga grasimea de pe abdomen, stimuleaza sanatatea inimii si este eficient in combaterea efectelor bolii Alzheimer.

 

 Sursă