Torturi

Prajitură rapidă, suculentă, si foarte gustoasă, cu ciocolată si cireșe. Când îți dai seama că vin oaspeți și nu ai nimic dulce

 

 

Prajitură rapidă, suculentă, si foarte gustoasă, cu ciocolată si cireșe. Când îți dai seama că vin oaspeți și nu ai nimic dulce

 

Ingrediente:

600 g  biscuiti (300 g zdrobite, 300 prăjituri întregi)
600 ml iaurt
80 g zahăr
100 g ciocolată
300 g cireșe
100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță se pun 300 g de cireșe fără sâmburi și 100 g de zahăr. Fierbeți-le până când zahărul se dizolvă și siropul este mai subțire decât cel de la desert.

Într-un alt castron mare, amestecați 300 g de biscuiti zdrobiti grosier și 300 g de biscuiti măcinati. Adăugați 600 ml de iaurt și amestecați pentru a absorbi și a netezi amestecul.

Se amestecă 80 g de zahăr în amestec. Ungeți o tavă de copt de 22×22 cm cu unt sau margarină. Întindeți jumătate din amestecul de biscuiți pe fund și neteziți.

Deasupra se intinde jumatate din „dulce” de cirese, apoi se intinde a doua jumatate din amestecul de biscuiti. Creșteți bine nivelul.

Aranjați a doua jumătate a desertului deasupra și stropiți cu 100 g de ciocolată topită.

Puteți decora cu fursecuri zdrobite, frișcă sau orice la alegere. Prajitura poate fi taiata si servita imediat.

Pofta buna!

 

Sursa