Ingrediente:
600 g biscuiti (300 g zdrobite, 300 prăjituri întregi)
600 ml iaurt
80 g zahăr
100 g ciocolată
300 g cireșe
100 g zahăr
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pun 300 g de cireșe fără sâmburi și 100 g de zahăr. Fierbeți-le până când zahărul se dizolvă și siropul este mai subțire decât cel de la desert.
Într-un alt castron mare, amestecați 300 g de biscuiti zdrobiti grosier și 300 g de biscuiti măcinati. Adăugați 600 ml de iaurt și amestecați pentru a absorbi și a netezi amestecul.
Deasupra se intinde jumatate din „dulce” de cirese, apoi se intinde a doua jumatate din amestecul de biscuiti. Creșteți bine nivelul.
Aranjați a doua jumătate a desertului deasupra și stropiți cu 100 g de ciocolată topită.
Puteți decora cu fursecuri zdrobite, frișcă sau orice la alegere. Prajitura poate fi taiata si servita imediat.
Pofta buna!