Personal mi se pare cea mai buna prajitura pe care am facut-o vreodata. Pare putin mai complicata pentru ca are mai multe creme si blaturi insa sa stiti ca se face chiar foarte usor. Trebuie doar sa aveti putin timp la dispozitie pentru a pregati cea mai bună prajitură din lume. Aceasta chiar este REGINA prajiturilor cu creme si fructe.
Cititi cu atenție indicațiile, ingredientele și spor la gătit. Să nu uit – eu am folosit o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm.
Ingrediente:
pentru blaturile de cacao:
- 2 oua
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingura de faina
- 50 g cacao
- 1 lingurita de praf de copt
pentru blatul roz:
- 2 oua
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingura de faina
- 1 lingura sirop de cirese
- 1 lingurita de praf de copt
Ingrediente pentru 1 blat – dublati cantitatea pentru ca aveți nevoie de 2 blaturi roz.
Blatul cu smantana:
- 2 oua
- 1 pahar zahăr
- 20 g zahăr vanilat
- 4 pahare făină
- 2 lingurite de praf de copt
- 1 pahar smântână
- 2 linguri de cacao
Crema alba:
- 600 ml lapte
- 1 lingură de făină
- 2 linguri cu varf de amidon
- 170-200 g zahăr
- 10 g zahăr vanilat
- 300 g unt
Crema de ciocolata:
- 350 g iaurt
- 80-90 g ciocolată neagră
- 20 g gelatină
- 60 g de apă fierbinte
Crema de cirese:
- 350 g cireșe fără sâmburi
- 2 oua
- 120 g zahar
- 50 g unt
- 2 linguri de suc de lamaie
- 12 g amidon
Mod de preparare:
Blatul de ciocolată de ciocolata:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana la obtineti o spuma ferma, se adauga galbenusurile si se bate in continuare pana se omogenizeaza.
Cerneți făina, praful de copt și cacao și adăugați la amestecul de ouă.
Se amestecă bine, dar cu grijă să nu se lase bezeaua. Aluatul este destul de gros.
Blaturile roz:
Se prepară după același principiu ca și blatul de cacao.
Se pune aluatul de cacao intr-o forma tapetata cu pergament, se niveleaza se pune la cuptor 5 minute si peste acesta se toarna aluatul roz.
Se coace la o temperatura de 180 C timp de 25-30 de minute.
Blat cu smantana:
Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat (cu un tel). Se adauga smantana si se bate in continuare.
Adăugați făina cernută și praful de copt și frământați aluatul, împărțiți-l în două părți, adăugați cacao într-una.
Împărțiți fiecare parte în jumătate încă o dată pentru a face două bile negre și două albe. Se lasa la frigider 1-2 ore.
Întindeți foi din fiecare bilă, puneți-le într-o formă tapetată cu hartie de copt și coaceți aproximativ 10 minute la o temperatură de 180 °C (orientați-vă dupa cuptorul vostru).
Preparare crema alba:
Faceți o compoziție din făină, amidon, lapte, zahăr și zahăr vanilat, fierbeti pana se omogenizeaza si lăsați-o mai apoi să se răcească.
Bateți untul până se albeste si devine pufos, adăugați crema și continuați să bateți până devine pufoasă.
Preparare crema de ciocolata:
Se toarnă apă fierbinte peste gelatină, se amestecă bine.
Topiți ciocolata, lăsați-o să se răcească puțin, turnați-o în iaurt, amestecați.
Adăugați gelatina și amestecați din nou.
Preparare crema de cirese:
Adăugați sucul de lămâie peste cireșe și mixati totul într-un blender. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 2 minute. Se ia de pe foc.
Batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul si mai batem putin. Se toarnă compozitia de cireșe într-un fir subțire, amestecând constant. Amesteca bine.
Se pune pe foc si se fierbe 3-4 minute pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Bateți untul și adăugați compozitia de cireșe, bateți la viteză mică.
Cum se asambleaza prajitura:
- Blatul cu smantana, negru
- Crema de cirese
- Crema alba
- Blatul dublu (cacao + roz)
- Crema alba + cirese fara samburi (o mana)
- Blatul alb cu smantana
- Crema de ciocolata
- Blatul alb cu smantana
- Crema alba + cirese (o mana)
- Blatul dublu
- Crema alba
- Crema de cirese
- Blatul cu smantana, negru
- Blatul poate fi uns cu cremă și decorat după dorință