Un desert foarte original, aspectuos şi extrem de delicios. Veți surprinde plăcut oaspeții şi familia cu o asemenea capodoperă culinară, care arată incredibil de frumos, are cea mai reușită combinație de brânză, cocos, blat pufos şi cremă de vanilie. Acest deliciu va fi pe placul tuturor, cu siguranță! Pregătiţi-o şi savurați cu plăcere!
Ingrediente:
pentru blat:
Unt – 200 g
Zahăr – 150 g
Ouă – 3 bucăţi+1 albuş
Smântână – 150 g
Lapte – 3 linguri
Făină – 300 g
Praf de copt 10 g
Cacao – 2 linguri
pentru biluțe:
Brânză de vaci – 200 g
Zahăr – 3 linguri
Gălbenuș de ou – 1 bucată
Fulgi de nucă de cocos – 5-6 linguri
pentru cremă:
Lapte – 2 căni
Ouă – 1 bucată
Zahăr – 150 g
Făină – 2 linguri
Vanilie – după gust
Mod de preparare:
Bilele de brânză:
1. Mixați toate ingredientele.
2. Din compoziția obținută modelați bile de mărimea unei nuci şi dați-le la congelator pe 30 de minute.
Aluatul:
3. Mixați untul moale şi zahărul. Adăugați ouăle şi albușul, mixați bine.
4. Apoi adăugați smântâna, laptele, făina şi praful de copt. Mixați până obțineți un aluat omogen.
5. Turnați jumătate din cantitatea de aluat în forma de copt unsă cu unt.
6. În aluatul rămas adăugați pudra de cacao. Amestecați bine. Turnați aluatul cu cacao peste cel alb.
7. Scoateți biluțele din congelator şi aranjați-le liniar pe aluat, apăsându-le ușor în interior.
8. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 40-45 de minute.
Crema:
9. Mixați oul cu zahăr şi vanilie. Adăugați făina, amestecați bine până la omogenizare.
10. Turnați laptele şi puneți amestecul la foc. Fierbeți crema până se va îngroșa. Amestecați continuu cu un tel.
11. Lăsați prăjitura să se răcească complet şi turnați peste ea crema fiartă. Decorați cu pudră de cacao.
Pofta buna!
Sursa: Bensan