Ingrediente:
BLAT:
8 albusuri
8 linguri zahar
2 galbenusuri
6 linguri faina
2 linguri nuca macinata
100 g cacao
un varf de cutit bicarbonat sau praf de copt
– albusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, faina + cacaoa + praf de copt si nuca
– se incorporeaza cu o lingura de lemn
– se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la foc mic pana e copt
– se incearca cu scobitoarea
– se lasa la racit bine
CREMA:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat (de Bourbon am pus eu!)
– se amesteca pe aburi pana se ingroasa
– se lasa la racit si se adauga un pachet margarina
– se intinde uniform peste blatul rece
– peste stratul de crema, se imprastie un strat de nuca prajita si taiata maruntel
– se da 5 – 10 minute la frigider, si intre timp pregatim glazura
GLAZURA:
– 4 albusuri se bat PE ABURI spuma cu 10-12 linguri de zahar, pana devin ca o smantana groasa
– separat, se pun la topit 3-4 linguri zahar (reteta zice 2, eu am pus 4!!!)
– cand zaharul este topit, se toarna in fir subtire peste spuma, mixand mereu
– daca se intareste, se pune din nou la topit (la mine n-a fopst cazul, ce s-a intarit a ramas pe craticioara)
– toata spuma asta se intinde peste crema si se lasa putin la rece (1-2 ore) inainte de a o taia.
Pofta buna!
Sursa: Culinar Forum