Desert

Prajitura savuroasa cu ciocolata si menta

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

160gr de faina
4 oua
150gr zahar
170gr unt
2 lingurite praf de copt
80gr migdale crude macinate
1 plic de cacao
50ml lichior de menta
1 fiola vanilie
60ml frisca lichida

Pentru ganas:

200gr ciocolata neagra
100 ml frisca
30gr unt

Pentru glazura de ciocolata:

  • – 200gr ciocolata neagra
  • – 80gr glucoza

 

Mod de preparare:

Pentru glazura se topeste ciocolata la bain-marie, luati de pe foc, adaugati glucoza si amestecati bine.

Puneti amestecul intr-un vas tapetat si acoperiti cu folie alimentara. Introduceti vasul la frigider. Pentru minim o ora.

Pentru blat bateti untul cu zaharul pana se deschide la culoare, apoi adaugati ouale pe rand. Se incorporeaza faina, migdalele macinate, praful de copt si vanilia in timp ce amestecati bine.

Impartiti compozitia in doua.O parte o amestecati cu pudra de cacao si frisca iar cealalta cu lichiorul de menta. Intindeti-le pe amandoua in tava pregatita si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.Dupa ce s-au copt se scot si se lasa sa se raceasca.

Pentru ganas se aduce smantana la punctul de fierbere si se toarna peste ciocolata maruntita.

Adaugati untul mestecand continuu pana cand ciocolata se topeste complet, apoi trebuie lasata sa se raceasca putin .

Se decupeaza marginile blaturilor pentru a le face egale. Fiecare se va taia in doua dreptunghiuri astfel la final sa se obtina 4 bucati. Acestea se aranjeaza in model de tabla de sah iar intre ele se pune un strat de ganas racit.Stratul trebuie sa fie uniform.

Scoateti din frigider glazura, lasati 30 de minute la temperatura camerei si o intindeti intre doua planse de silicon pana la grosimea de 0,5 cm, Dupa aceea acoperiti prajitura cu ea.

Introduceti prajitura la frigider pentru minim 30 de minute. Se taie si se orneaza cu frunze de menta.

 

Pofta buna!

 

Sursa:  PentruEa Smak.ua