Ingrediente:
pentru blat:
4 ouă
1/2 cană de zahăr
1/2 cană de făină de tort
2 linguri de făină de cartofi
1 linguriță de praf de copt
un praf de sare
pentru crema:
3 plicuri budinca de vanilie
1 lintru suc de morcovi mere si zmeura
2-3 linguri zahar
pentru frisca:
600 ml smantana lichida pentru frisca
2 plicuri intaritor de frisca
2 linguri zahar pudra
Decor:
1 jeleu de portocale
200 ciocolata
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri si le batem cu un praf de sare pana se intaresc.
Adăugați treptat zahărul, amestecând constant.
Apoi adăugați câte un gălbenuș și amestecam.
Adaugam faina si praful de copt cernute printr-o sita.
Turnam aluatul pe o tava de copt 20×30 tapetata cu hartie de copt si il dam in cuptorul preincalzit.
Coaceți pandișpanul adica blatul la 160 de grade timp de aproximativ 30 de minute până testam cu scobitoarea si iese uscata.
Între timp, dizolvați praful de budincă și zahărul într-un pahar cu suc.
Se încălzește restul de suc într-o oală, când începe să fiarbă, se toarnă budinca și se aduce la fierbere, amestecând continuu.
Turnați amestecul de budinca încă cald pe pandișpan, răspândindu-l uniform. Apoi bate bine smântâna răcită până devine spumă tare. Adăugați zahăr pudră și amestecați.
Se toarnă frișca peste budincă și se întinde uniform.
Pune tortul la frigider.
Jeleul de portocale se dizolvă într-un pahar cu apă clocotită, când se răcește, se toarnă deasupra prăjiturii. Daca va place ciocolata, topti si ornati peste jeleu cu un strat subtire de glazura de ciocolata neagra.
Pune tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore pentru a permite amestecului să se întărească. Bucurați-vă de masă!
Pofta buna!