Mod de preparare:
BLATUL:
9 albusuri se bat bine cu 300 gr zahar puse pe rind, apoi 300 gr nuca macinata, 5 linguri faina si un praf de copt.
Se coace in tava unsa bine si tapetata cu faina la foc potrivit.
Dupa copt blatul caldut se acopera cu ciocolata alba 200 gr topita intr-un vas pe apa fierbinte adaugind 5 linguri ulei.
CREMA:
7 linguri de zahar se caramelizeaza, se stinge cu 300 gr margarina.
Cele 9 galbenusuri se freaca cu 8 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc, apoi se adauga nuca macinata-300 gr si se lasa crema la racit. Se intinde peste ciocolata alba.
Deasupra se face o glazura de 200 gr ciocolata menaj topita la cald intr-un vas pe foc cu 5 linguri ulei.
ARANJARE :
Blatul de albusuri cu nuca, ciocolata alba, crema si deasupra ciocolata neagra.
Se taie a doua zi dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
Sursa:feroviarii