Ingrediente:
1.2 l lapte 1.5% grasimi
150 gr zahar granulat
40 gr faina
110 gr budinca cu aroma de vanilie
2 galbenusuri
Alte ingrediente:
250 gr faina
50 gr zahar fin
50 gr miere
250 gr unt
2 linguri esenta de rom
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 ou +1 albus
Mod de preparare:
1. Pune zaharul peste lapte si muta vasul pe aragaz, la foc potrivit.
2. In momentul in care incepe laptele sa fiarba, adauga faina, budinca si 200 ml de lapte (amestecate in prealabil). Amesteca pentru a se omogeniza si pentru a se ingrosa.
3. Incorporeaza galbenusurile si lasa sa fiarba.
4. Dupa cateva minute ia vasul de pe foc si lasa-l la racit.
5. Intr-un bol amesteca faina, zaharul, mierea, 50 gr unt rece, bicarbonatul si galbenusurile. Omogenizeaza. Vei obtine un aluat consistent.
6. Imparte aluatul in doua.
7. Trece cu sucitorul peste o bucata de cateva ori, ca sa obtii o foaie subtire.
8. Pune-o si pe a doua pe o hartie de copt si subtiaz-o tot cu sucitorul. Sectioneaz-o usor in 12 patrate.
9. Coace fiecare foaie in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, timp de 5-6 minute.
10. Mixeaza 200 gr unt.
Alte ingrediente:
– 500 gr smantana pentru frisca
– 16 gr stabilizator pentru frisca
11. Mixeaza smantana cu stabilizatorul.
12. Intinde frisca pe blatul netaiat.
13. Pune crema pregatita anterior peste ea, apoi a doua foaie de blat.
14. Presara zahar pudra, portioneaza si serveste.
Pofta buna!
Sursa: Bensan