Ingrediente:
Pentru blatul de bezea cu nuca
– 9 albusuri
– 300 g zahar pudra
– 300 g nuca macinata si prajita
– un varf cutit de bicarbonat
Pentru blatul de vanilie
– 8 oua
– 8 linguri zahar
– 8 linguri faina
– 8 linguri ulei
– 1 esenta vanilie
– 1/2 lingurita turmeric
Pentru crema
– 9 galbenusuri
– 300 g zahar
– 100 ml lapte
– 4 linguri cacao
– 2 pachete unt
– 400 g visine
– 1 ciocolata
Mod de preparare:
Blatul de bezea, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, nuca prajita, bicarbonatul si punem compozitia in tava unsa cu unt la copt in cuptorul preincalzit la foc mic pana trece testul scobitorii.
Blatul de vanilie, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul apoi galbenusurile, esenta de vanilie, turmericul iar faina o alternam cu uleiul (ca la chec). Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la foc mediu pana trece testul scobitorii.
Lasam blaturile sa se raceasca si ne ocupam de crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam cacaua si laptele. Punem cratita pe bain-marie, amestecam cu telul si fierbem crema pana se ingroasa bine.
Lasam crema sa se raceasca. Batem untul spuma si incorporam crema racita pe rand, vom obtine o crema pufoasa si fina.
Asamblare. Taiem blatul de vanilie in doua pe lat si il insiropam cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de vanilie. Crema si visinile le impartim in trei.
Punem o jumatate din blatul de vanilie, un sfert din crema si un sfert din visine.
Adaugam blatul de bezea cu nuca.
Punem inca o parte din crema si visine, apoi cealalta jumatate din blatul de vanilie, restul de crema si decoram cu visine si ciocolata topita.
Pofta buna!