Ingrediente:
pentru blat:
- 450 g făină
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr pudră
- 50 g unt
- 4 lingurițe miere de albine
- 1 linguriță praf de copt
- 7 linguri lapte
- 2 linguri pudră de cacao
- câteva picături de zeamă de lămâie
pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 linguri pudră de cacao
- 250 g margarină/unt
- 200 g zahăr pudră
pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- zeama de la o lămâie
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Începem cu budinca, pe care o pregătim conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Spumează margarina cu zahărul pudră și amestec-o în budinca răcită.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Crema se mixeaza foarte bine pana obtinem o consistenta fina, fara cocoloase. Odata cu mixarea, crema isi va mari volumul si va fi mai „pufoasa”.
Un treime din crema se amesteca cu cacaoa – trebuie sa obtineti 2 parti crema alba si 1 parte crema de cacao.
Pentru foi – batem ouăle într-un bol. Adăugăm 5 linguri de lapte, zeama de lămâie și amestecăm foarte bine. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt, zahărul pudră, mierea și untul și amestecăm bine, până la omogenizare.
Împărțim aluatul astfel obținut în două. Într-un bol, amestecăm 2 linguri de pudră de cacao cu 2 linguri de lapte și turnăm acest amestec în jumătate de aluat.
Din cele doua parti de aluat veti obtine 2 foi maronii si 2 foi negre. Foile se intind pe suprafata de lucru tapetata cu faina si se coc la 180 grade, timp de 7-8 minute, pana se rumenesc putin. Atentie sa nu lasati foarte mult la copt pentru ca se vor usca excesiv.
Amestecă un sfert din cantitatea de budincă cu 2 linguri de cacao pentru a obține o cremă de cacao aromată.
Amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie și lasă glazura la frigider pentru câteva minute pentru a se întări ușor.
Trebuie sa obtineti o pasta care poate fi intinsa usor. Mai puteti adauga zeama de lamaie daca este nevoie sau daca lamaia aleasa nu a fost suficient de zemoasa.
Întinde crema de vanilie peste prima foaie de cacao. Acoperă cu o foaie albă și întinde crema de cacao.
Continuă cu o altă foaie albă și întinde restul de budincă de vanilie. Adaugă ultima foaie de cacao și uniformizează glazura de lămâie deasupra.
Decorază prăjitura cu ciocolată rasă și refriger-o peste noapte pentru a se răci complet și pentru a-și îmbogăți aromele.
Prajitura se da la frigider peste noapte dupa care se poate servi.
Pofta buna!